Segafredo Zanetti®- ն աշխարհում իտալական սուրճ արտադրողների շրջանում առաջատարն է: Առաքելությունն է տարածել իսկական իտալական էսպրեսոյի համը և մշակույթը, առաջարկելով բարձր որակ: Իրական իտալական էսպրեսսոն խառնուրդ է ոչ միայն սուրճի, այլև կրքի, համոզմունքի ու աշխատանքի արդյունքի պատասխանատվության:
Բրաոունիի ծննդավայրը համարվում է Ամերիկան։ Այն ստեղծել է Բերթա Փալմերը , որը Չիկագոյում տնօրինում էր Փալմեր հյուրանոցը։ Բրաունին ստեղծվել է հատուկ կանանց քիմքի համար։ Այսօր համացանցում փնտրելիս կգտնեք 100, 000–ից ավել բրաունիի բաղադրատոմսեր։ Ծննդավայրը՝ ԱՄՆ։
Չիզքեյեի ծննդավայրը համարվում է հին Հունաստանը , թեև ժամանակակից չիզքեյքը պատրաստել է Ուիլիամ Լորենսը , ով փորձում էր պանրի նոր տեսակ ստանալ , սակայն ստացվեց պանրով թխվածք։